2η  Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δήμου Κηφισιάς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Συνοικιακών Συμβουλίων

Ο συνδυασμός μας με έμφαση έχει εκφράσει την υποστήριξη γραπτώς αλλά και προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές και σε κάθε πρωτοβουλία του Δήμου που θα ενδυνάμωναν   τη   σχέση των πολιτών με αυτόν και  που θα μπορούσαν να  εμφυσήσουν  στους πολίτες την πεποίθηση  ότι η συμμετοχή τους μπορεί να μεταβάλει την καθημερινότητα τους με τη  λειτουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας και την καλλιέργεια της υπευθυνότητας των πολιτών απέναντι στα ζητήματα που τους αφορούν.

Η διοίκηση του Δήμου αντί να κινηθεί ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση, επιχειρεί την πλήρη σύγχυση των θεσμοθετημένων λειτουργιών του Δήμου.

Χθες ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η εκλογική επιτροπή έδωσε παράταση για την υποβολή υποψηφιοτήτων και ότι οι εκλογές για τα Συνοικιακά Συμβούλια θα γίνουν 22 Οκτωβρίου 2017, ως είχε προγραμματίσει.

Η λογική λέει ότι όση παράταση δίδεται για υποβολή υποψηφιοτήτων τόση ισοχρονική παράταση απαιτείται για την διενέργεια των εκλογών.

Όμως επιμένουμε στα ερωτήματα μας :

Η παράλληλη λειτουργία «Συνοικιακών Συμβουλίων» με αρμοδιότητες που συγχέονται με αυτές των «Δημοτικών Ενοτήτων» δεν πρέπει να αποσαφηνιστεί? Ποια η πιθανή σχέση που θα μπορούσαν να έχουν μεταξύ τους.

Πόσο θα κοστίσει στην Πόλη η όλη διαδικασία των εκλογών και σε ποιόν θα καταλογιστεί η τυχόν επανάληψη τους, αφού υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρξει κάποια προσφυγή.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαδικασιών στην εισήγηση του προς το Δ.Σ. λύθηκαν? Γιατί αρκετά από αυτά είναι πράξεις προς άλλους φορείς πχ Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία νύξη επ΄ αυτών στο χθεσινό Δ.Σ.

Ο θεσμός των «Συνοικιακών Συμβουλίων» , σε αντίθεση με το θεσμό των «Συνοικιακών Συνελεύσεων», απομακρύνει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών από την συμμετοχή στην άμεση λήψη των αποφάσεων καθώς  νομιμοποιούνται   τα εκλεγμένα μέλη του «Συνοικιακού  Συμβουλίου» να διαχειρίζονται τα θέματα που θα προκύπτουν, τα οποία όμως ταυτόχρονα και θεσμοθετημένα πρέπει να διαχειρίζονται οι Δ.Ε.

 


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>