Το χρήμα ρέει άφθονο

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΟΝΤΑ
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Κηφισιάς στην Εκλογική Περιφέρεια Νέας Ερυθραίας με τον εκλογικό συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Μια γρήγορη βόλτα στη Νέα Ερυθραία το πρωί. Τίποτα το ιδιαίτερο. Ο κόσμος λίγος. Τα γραμματοκιβώτια των σπιτιών γεμάτα προεκλογικό υλικό υποψηφίων. Τεράστιο μαγαζί έχει ο Χιωτάκης. Πιο μικρό και σαφώς μακρύτερα από το κέντρο, ο Γιώργος Θωμάκος. Ακόμη και ο Σφάντος (ΚΚΕ) έχει βάλει αφίσες. Πριν μερικές εβδομάδες η «Ελληνική Αυγή» έκανε την παρουσίαση του Συνδυασμού της στο Πεντελικό.
Κι εμείς; Η «Συνεργασία» (Κανακάκης-Σκορδίλης-Τσαγκάρης) βάζουμε ρεφενέ λεφτά για να τυπώσουμε ψηφοδέλτια (θα στοιχίσουν περίπου 2 χιλιάρικα) αναζητούμε 250 ευρώ για αφίσες.
Δεν τα γράφω με παράπονο. Αντιθέτως. Όλα αυτά περιποιούν για εμάς -και εμένα προσωπικά- τίτλο τιμής.
Σήμερα ήρθε στο κινητό του μήνυμα από την παράταξη του Νίκου Χιωτάκη ότι θα κάνει την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξής του την Παρασκευή στην «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη». Πέτρο, Θόδωρε, Νίκο, Παναγιώτη και εσείς παλιοί μου συνάδελφοι από τον ΔΟΛ (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, κλπ) έχετε πολλά να θυμάστε από αυτό το άτομο. Την καθεστώς τρομοκρατίας που είχε επιβάλει στην εφημερίδα.
Τέλος πάντων.
Όλα αυτά τα γράφω για έναν απλό λόγο. Για να πω ότι αυτές οι εκλογές, δεν αποτελούν μια μάχη ανάμεσα στον Χιωτάκη, τον Θωμάκο, τον Κανακάκη. Τον Σγουρό, την Δούρου, τον Κουμουτσάκο. Τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελιά, την Χρυσή Αυγή.
Είναι μια προσωπική μάχη για τον καθένα από εμάς. Για την αξιοπρέπεια, τις ηθικές αρχές μας, την κουλτούρα, τον πολιτισμό , το αίσθημα ευθύνης, την δικαιοσύνη, τις ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στο όνειρο.
Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>