«Σκληροί» της Ευρώπης του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συνέρθετε όσο είναι καιρός

1442290179350751

Ο Γιώργος Μαθόπουλος

http://www.kifisianews.gr Αρ. Φύλλου 1275 . Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 . Σελίδα 8

Με την αφέλεια του κατώτατου νου, η θυµόσοφη τούτη γραφίδα, προσβλέπει στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, στέλνοντας µήνυµα σε φίλους, δανειστές, τοκογλύφους, επίορκους και επίβουλους της χώρας, πως εδώ κυριαρχεί ο άνθρωπος και η κοινωνική ευθύνη.

Μας πιέζουν λέει οι αγορές. ∆ηλαδή οι δανειστές. Γιατί µας δάνεισαν περισσότερα από όσα δικαιούµαστε, κατά τη δική τους ερµηνεία. Όχι φυσικά περισσότερα από όσα µπορούσαµε να τους επιστρέψουµε.

Μας λέτε δηλαδή, φίλοι του οικονοµικού νεοφιλελεύθερου συστήµατος, ότι σας πιάσαµε κορόιδα και θέλετε για αυτό να νιώσουμε ενοχές. Δυστυχώς εδώ χάσατε, γιατί ούτε κορόιδο πιάσαµε κανέναν και ούτε ενοχές νιώθουµε και ξέρετε γιατί; Σας θυµίζω: Τον Ιούλιο του 1959 έγινε δεκτό στις Βρυξέλλες το αίτηµα της Ελλάδας για ένταξη στην ΕΟΚ, µε κριτήρια καθαρά πολιτικά…

…Την 1η Ιανουαρίου 2002 η Ελλάδα και οι άλλες έντεκα τότε χώρες της ευρωζώνης, απέκτησαν κοινό νόµισµα, το ευρώ. Η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ έγινε το 2001 µετά την επιτυχή πορεία σύγκλισης των δηµοσιονοµικών µεγεθών και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του 2000 των (τεσσάρων από τα πέντε) κριτηρίων της συνθήκης του Μάαστριχτ… άρα γνωρίζατε και κάνατε δεκτή την Ελλάδα όχι µε οικονοµικά κριτήρια.

Εποµένως µη ζητάτε σήµερα πράγµατα ανέφικτα…

Ακούστε λοιπόν, όχι τη δική µας (Πρώτη Φορά Αριστερά) φωνή, αλλά τη δική σας. Κρίστιαν Ρίκενς: Επικεφαλής της οικονοµικής σύνταξης του γερµανικού περιοδικού, Spiegel.

– Μια χώρα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που ζει µέσα στη φτώχεια θα κοστίσει πολλά χρήµατα για µεγάλο χρονικό διάστηµα.

– Η Ελλάδα επέλεξε την εσωτερική υπο- τίµηση µέσω της µείωσης µισθών και της πολιτικής περικοπών. Το πρόβληµα σήµερα δεν είναι πλέον το µισθολογικό κόστος αλλά η απουσία εσωτερικής ζήτησης καθώς και η εκτός ορίων γραφειοκρατία.

– Η προηγούµενη κυβέρνηση απέτυχε εντελώς ως προς τις µεταρρυθµίσεις. Το γεγονός αυτό εντούτοις δεν ενοχλούσε κανέναν στην ευρωζώνη, όσο ο Αντώνης Σαµαράς συνέχιζε τις περικοπές και συµφωνούσε σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας. Η µακροχρόνια ύφεση ενισχύει τα άκρα. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν ιδίως οι Γερµανοί. Ίσως έφθασε η ώρα να δοθούν στην Ελλάδα όσα χρήµατα απαιτούνται για να αποπληρώσει τα χρέη της σε ∆ΝΤ και ΕΚΤ. Οι συµβουλές των Ευρωπαίων δεν έφεραν τύχη στους Έλληνες.

Συνεπώς φίλοι µας, σκληροί του εξαϋλωµένου νεοφιλελεύθερου οικονοµικού συστήµατος στην ΕΕ το ∆ΝΤ και την ΕΚΤ µην µας παριστάνετε άλλο του «Κινέζους» και συνέρθετε όσο είναι ακόµα καιρός.

Εµείς οι Έλληνες, είµαστε λαός δηµοκρατικός, αλληλέγγυος, φιλειρηνικός, συναισθηµατικός µε ανεπτυγµένο το αίσθηµα οικογενειακής συµβίωσης και υποστήριξης. Αυτά δεν θα τα ξεριζώσετε εσείς από το είναι µας, όσο και αν το θέλετε, όσα µέσα και αν στρέψετε εναντίον µας, όποιες και είναι οι επιβουλές σας. Θα µιλήσουµε µε Ρώσους, µε Κινέζους, µε Ιρανούς, µε Βραζιλιάνους και Αργεντινούς και µε όσους άλλους έχουν τη διάθεση να µας βλέπουν ως ισότιµους συνοµιλητές, ενός αµοιβαίου συµφέροντος. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ξεχάστε όποιες διασπαστικές επί χάρτου ασκήσεις σας. Οι Έλληνες, είµαστε ο λαός της οικουµενικότητας, της ενότητας, της συµφιλίωσης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αντίληψης. Αρνηθήκαµε σθεναρά στο παρελθόν τη βαρβαρότητά σας και σταθήκαµε ήρωες µπροστά από τις κάνες των όπλων σας.

Αρνούµαστε σήµερα να υποταχτούµε στις λογιστικές οικονοµικές σας αναισθησίες και δεν θα διστάσουµε να σας πούµε ΟΧΙ αν νιώστε δίψα για περισσότερο αίµα, είτε λογιστικό, είτε και δια της κλαγγής των όπλων.

Σας θεωρούµε επικίνδυνα ικανούς για όλα τα αρνητικά ενδεχόµενα, ενάντια των λαών της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη και ναι, είµαστε απέναντί σας και επιφυλακτικοί και προετοιµασµένοι!

Σας προειδοποιούµε ξανά σήµερα να το γνωρίζετε δια παντός:

Στηρίζουμε την (Πρώτη Φορά Αριστερά) Κυβέρνησή µας για τις ενέργειές της απέναντί σας και δεν διστάζουµε να την κρίνουµε και να της κρούουµε τον κώδωνα του κινδύνου στην µη τήρηση και εµµονή της στις ελάχιστες υποσχέσεις που µας έδωσε, όπως και για την αναγκαία πολιτική της εγρήγορση, για εξασφάλιση δίκαιου κοινωνικού εκδηµοκρατισµού, µε ορθολογική ανάπτυξη, του κοινωνικού µας συνόλου ως λαού.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>