Να κάνουμε πολλά βήματα μπρος

Να κάνουμε πολλά βήματα μπρος ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ (2)

 «Είναι πρωτόγνωρο, που ένας πολιτικός ηγέτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδιώκει ο ίδιος να κριθεί από τους συνεργάτες του και από τους πολίτες, για να προχωρήσει στη διεκδικήσει του δημαρχιακού αξιώματος.  Είναι μια βαθιά δημοκρατική αντίληψη, που απέχει πολύ, από την κουλτούρα εκείνων, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο, να επιβληθούν και όχι να κριθούν»

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Παναγιώτη Κανακάκη στα στελέχη της Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α Κηφισιάς στις 21 Δεκεμβρίου 2018 όπου αποφασίστηκε η μετονομασία της ΑΝ.Α.Σ.Α. σε ¨Βήματα μπρος»

Αγαπητοί συνεργάτες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο.

Με την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να έχουμε έξαρση των προσωπικών φιλοδοξιών και η ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ εγκαίρως επισήμανε την αναγκαιότητα προεκλογικών συνεργασιών, παραμερίζοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες και επικεντρώνοντας την προσοχή στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος μας.

Παρά το γεγονός ότι η συγκυρία είναι αρνητική εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για προεκλογικές συγκλίσεις και τη διαμόρφωση ενός πόλου που σαν κύριο χαρακτηριστικό θα έχει να ξεκόψει από το στάσιμο, δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης που επέφερε την οπισθοδρόμηση στην πορεία της πόλης μας.

Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, θα εκφράσει με αναλογικό τρόπο τις υφιστάμενες τάσεις στην τοπική κοινωνία και σίγουρα θα δυσκολέψει τόσο την διαμόρφωση διοικητικής πλειοψηφίας, όσο και την λήψη των αποφάσεων, αφού η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει με τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο να διαμορφώνει τις απαιτούμενες πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο.

Πιστεύω ότι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική πλειοψηφία που θα σχηματιστεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει αρχικά δυο μεγάλα θέματα.

Τον εξορθολογισμό και την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων και των εργατών του δήμου, ώστε ο μηχανισμός να γίνει αποτελεσματικός, γεγονός που θα επιφέρει κατά την άποψη μας, οικονομία κλίμακας, καλύτερη και συντομότερη εφαρμογή των αποφάσεων, του δημοτικού συμβουλίου.

Την εφαρμογή του διοικητικού πλαισίου που ορίζεται από τον νόμο και την σωστή λειτουργία των οργάνων διοίκησης που θα εξασφαλίσουν αρχικά την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών για τα τεκταινόμενα στο δήμο και βέβαια θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, είναι γνωστά και δυστυχώς πρέπει να πω, ότι είτε δεν αντιμετωπίζονται ή αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και με καθυστέρηση δεκαετιών, επειδή δεν υπάρχει σχεδιασμός για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Αναφέρομαι στις υποδομές που πρέπει να έχει ο δήμος στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αγωγοί ακαθάρτων και όμβριων, σχολικά κτίρια, πολιτιστικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου σε κάθε περιοχή του δήμου, δημοτικό οδικό δίκτυο σύγχρονο και ασφαλές.

Και βέβαια πρέπει να τονίσω την αναγκαιότητα συστηματικής και μεθοδευμένης ενασχόλησης με τις προκλήσεις της νέας εποχής που περιλαμβάνει την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και των περιβαλλοντικών θεμάτων, εναλλακτικές μορφές ενέργειας (εξοικονόμηση και παραγωγή) και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών που στο σύνολο τους, θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον και συνθήκες τοπικής ανάπτυξης, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος να επισημάνω το γεγονός ότι διεξάγεται και η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση που περιλαμβάνει και τον ξεχωριστό ρόλο που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα σύγχρονο κράτος.

Κάποιοι μου ζήτησαν, να κάνω ένα γενναίο βήμα προς τα πίσω.

Εγώ αντιπροτείνω, να κάνουμε όσοι συμφωνούμε στις βασικές αρχές που προανέφερα, πολλά βήματα προς τα μπρος.

Οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, είναι πολλές και χρειάζονται συνεργασίες και συμμετοχή των πολιτών, για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτω την διαθεσιμότητα μου στην κρίση των μελών της δημοτικής παράταξης και των πολιτών.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>