«Είστε το σκαθάρι που δηλητηριάζει τις δομές της χώρας»

Έγγραφο1

Ο Γιώργος Μαθόπουλος

Δημοσιεύτηκε σε www.kifisianews.gr • Αρ. φύλλου 1257 • 12 ∆εκεµβρίου 2014  • Σελίδα 9

Με την άδειά σας, αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, παραφράζω τα λόγια που απευθύνατε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων είπατε: «κύριε Τσίπρα είστε το ατύχημα που ευτυχώς δεν θα συμβεί ποτέ στη Χώρα» και αναρωτιέμαι αν ο κύριος Τσίπρας χαρακτηρίζεται από εσάς ατύχημα και από εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας ελπίδα, πως θα έπρεπε να χαρακτηρίζουμε εσάς και τα στελέχη του καθεστωτικού σας συστήματος, εμείς οι πολίτες, που επί δεκαετίες με εναλλαγές ασφαλώς των προσώπων και των κομμάτων, κυβερνάτε αυτή τη χώρα και αυτόν τον λαό;

Ξέρετε κ. πρωθυπουργέ, πριν λίγα μόλις χρόνια εκεί γύρω στο 2007 αν θυμάμαι καλά, σε μια αρθρογραφία μου σε άλλο τοπικό μας έντυπο, είχα υποστηρίξει ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με την πολιτική που εφαρμόζουν, σύντομα θα κληθούν να σχηματίσουν κοινή κυβέρνηση, προκειμένου να υπερασπιστούν συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα του λαού, δεχόμενος τότε ανελέητη κριτική. Είχα ακόμα επισημάνει κ. κ. πρόεδροι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τα κόμματά σας, την τελευταία επιδρομή που ως κυβέρνηση δεν θα διστάζατε να κάνετε σε βάρος των πολιτών, ήταν η ιδιοκτησία τους. Δεν πίστευα είναι αλήθεια πως θα προχωρούσατε ακόμα περισσότερο, οδηγώντας το λαό όχι απλά στα όρια της φτώχειας, αλλά και πέρα από αυτά. Όμως μη σας πω άλλα, είναι ευφυείς οι αναγνώστες. Καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε και θα αποφασίσουν και για εσάς και για τον κ. Τσίπρα και για εμένα, που για την ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που με προτρέπουν να είμαι εδώ κάθε εβδομάδα και να λέω με τον δικό μου τρόπο τις σκέψεις μου και τους ευχαριστώ για αυτό, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν και να με επιπλήττουν για τις απουσίες μου. Τους κατανοώ, ζητώντας τη δική τους κατανόηση, καθώς δεν είμαι επαγγελματίας αρθρογράφος.

Εσείς αξιότιμοι εκφραστές και υπηρέτες των κατεστημένων λειτουργιών στη χώρα, είστε το ατύχημα που οδήγησε την οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Εσείς «είστε το σκαθάρι που δηλητηριάζει τις δομές της χώρας και που δεν έπρεπε να έχει αναπτυχθεί». Κατηγορήσατε και κατηγορείτε το προσωπικό στον δημόσιο τομέα, στην αυτοδιοίκηση στα νομικά πρόσωπα για έλλειψη εργασιακής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά πως να αντιληφθείτε οι κυβερνώντες τις προτάσεις για βελτίωση του τομέα εργασίας τους, που αμέτρητες φορές σας έχουν καταθέσει, αφού από πάντα ως ημέτεροι των κατεστημένων σας, ήσασταν απαλλαγμένοι εργασίας.

Αναλογιστείτε αναγνώστες τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας από το παρελθόν ως σήμερα, όταν εκεί που δεν υπάρχει κενό νόμου, δημιουργείται ερμηνεία «παράθυρο» αποφυγής του, όταν για να αποφασίσει διεκπεραιώνοντας μια δημόσια υπηρεσία το αίτημα απλού πολίτη,  χρειάζονται μήνες ακόμα και χρόνια να βρει τον χρόνο για αυτό η πολιτική βούληση και συχνά οι ημέτεροί της στις διάφορες υπηρεσίες και ακόμα, όταν δεν παρέχονται τα στοιχειώδη εργαλεία στο υπαλληλικό προσωπικό να αξιοποιήσει σε όφελος του κοινού συμφέροντος την ιδιότητά του, για την οποία προσλήφθηκε στην θέση που κατέχει.

Είναι πρόσφατο το παράδειγμα και μάλιστα αποτέλεσε αφορμή για όσα παραπάνω αναφέρονται, που συνέβη σε υπηρεσία του δήμου της Κηφισιάς, όταν δημότης ζήτησε το φαξ μιας υπηρεσίας να επικοινωνήσει με τον πολιτικό της προϊστάμενο, όμως δεν ενημερώθηκε πως δεν λειτουργούσε το φαξ, αφού χάνοντας πολύτιμο χρόνο και επικοινωνώντας εκ νέου με την υπηρεσία, πληροφορήθηκε πως μπορούσε να αποστείλει το αίτημά του με μειλ, όταν το έπραξε και αυτό, θέλησε να βεβαιωθεί ότι το αίτημά του παραλήφτηκε, για να ενημερωθεί εκ νέου πως ο υπολογιστής που το παρέλαβε ήταν χαλασμένος. Αυτό «μικρογραφικά» το κατεστημένο αξιότιμοι πρεσβευτές του, είναι το δικό σας έργο και δεν είναι έργο κανενός Τσίπρα. Αυτό έχετε προσφέρει στη θεσμική λειτουργία της χώρας και με αυτό αναπτύξατε τη νοοτροπία της απολυταρχικής σας αντίληψης.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>