Ανοικτή πρόσκληση για τη δημιουργία μιας μεγάλης πλειοψηφίας

Συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΑΝΑΣΑ και δημοτικού σύμβουλου Παναγιώτη Κανακάκη


Στην συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Κανακάκης, ενημέρωσε και συζήτησε με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών της δημοτικής κίνησης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/11/13 και κυρίως για την Διακήρυξη –  Ανοιχτή Πρόσκληση που απευθύνει η ΑΝΑΣΑ προς τους πολίτες της Κηφισιάς ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014.


Η Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΣΑ παραχώρησε στις 18/11/2013 στο Στέκι  Πολιτισμού & Αλληλεγγύης στη Νέα Ερυθραία, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του προέδρου της και δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κανακάκη.
Ο Παναγιώτης Κανακάκης, παρουσίασε την πρόσφατη απόφαση της συνέλευσης των μελών της δημοτικής κίνησης στις 10 Νοεμβρίου 2013  να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους δημότες για τη δημιουργία μιας μεγάλης πλειοψηφίας, που θα αναλάβει την αναγεννητική προσπάθεια για να αλλάξει το τοπίο στην αυτοδιοίκηση και στην πόλη. 
Ο Παναγιώτης Κανακάκης στην εισηγητική ομιλία του ανέφερε ότι η ΑΝεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δημοτικών παρατάξεων, συμμετείχε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και έλαβε 2000 ψήφους.  Σε εκείνη την προεκλογική περίοδο προτάξαμε δυο βασικά θέματα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ . Προβλέψαμε την οικονομική,την θεσμική και την πολιτιστική κρίση που θα λάμβανε χώρα στην πατρίδα µας.  Προβλέψαμε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θα ήταν µια αντιδημοκρατική αντισυγκεντρωτική μεταρρύθμιση µε βάση τις επιταγές του μνημονίου.
Σήμερα αυτές οι προβλέψεις έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Στην πατρίδα µας βιώνουμε µια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η αύξηση των ανέργων, η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων, επέφεραν και επιφέρουν την διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το πρώτο μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής.
Ουσιαστικά μιλάμε ότι γίνεται κατάργηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η σημερινή δημοτική αρχή ακολούθησε πιστά την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την θεσμική και οικονομική απαξίωση του θεσμού.
Πέρα από υποκριτικούς λεονταρισμούς σε επίπεδο δημοτικού συμβούλιου καμία ενέργεια δεν έκαναν ώστε να αποτρέψουν αυτήν την φθίνουσα πορεία.
Η παραμονή της σημερινής δημοτικής αρχής στο τιμόνι του δήμου, οδηγεί µε μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική απαξίωση του θεσμού, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στην ολοσχερή μετατροπή σε γραφείο δημοσίων σχέσεων για την προβολή του δήμαρχου και των συνεργατών του, µε μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή και νομή της δημοτικής εξουσίας.
Ως δημοτική κίνηση ΑΝΑΣΑ αγωνιζόμαστε και θεωρούμε ότι μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο αυτοδιοίκησης
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.youtube.com/watch?v=LNx2elE8lwg#t=16


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>